Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Steeds meer aandacht voor keukendesign

Keuken designtrends 2021

Inmiddels is bij iedereen wel bekend dat oktober jaarlijks traditioneel de woonmaand is. In deze maand staan diverse bladen bol van trends en blikken ze vooruit op het komende jaar. Waterink keukens is hier van op de hoogte en houdt hier rekening mee. We geven u graag een kijkje in de keuken en we nemen u graag mee naar onze werkplaats waar u kunt zien hoe wij de keukens fabriceren.

Een keuken is allang niet meer de praktische ruimte waar alleen maaltijden worden bereid. De keuken is steeds meer een gezamenlijke ruimte waar familie dagelijks bij elkaar komt. Immers worden aan de keukentafel spelletjes gespeeld, gewerkt, geborreld en de dagelijkse perikelen besproken.

Keuken designtrends 2021

De volgende thema’s zijn het komende jaar van belang voor de uitstraling en gebruiksgemak van de keuken: Design, innovatieve techniek en duurzaamheid. Inmiddels is matzwart is niet meer weg te denken in de huidige keukentrends. Dit zal ook het komende jaar de trend blijven. Een matzwarte keuken straalt luxe en comfort uit. Matzwart kan toegepast worden in zowel een traditionele keuken als in een strakke moderne keuken. Waar we in 2021 mee te maken zullen krijgen, dat zijn de eyecatchers in de keuken. U moet hierbij denken aan bijvoorbeeld een marmeren aanrechtblad of een diagonale zwarte wandafzuigkap. Maar ook een combinatie van gouden of koperen kranen met een zwarte spoelbak. Het materiaal zal van natuurlijke grondstoffen gemaakt zijn en het kleurgebruik zal geïnspireerd zijn door de natuur. Beton, hout, bamboe en zeegras zijn hier voorbeelden van.

Voorbeelden Design Keukens

Duurzame keuken

De aandacht voor de natuurlijke materialen is niet de enige trend. Oók duurzaamheid is de trend van tegenwoordig. U moet dan denken aan schoonmaakgemak, gebruiksgemak, maar ook zeker de energiezuinigheid van de keuken is van belang. Inmiddels kiest men steeds meer voor inductie koken in plaats van koken op gas. We weten allemaal dat energiezuinige apparaten minder belastend zijn voor het milieu en de portemonnee, maar ze zijn ook veel geruislozer. Wij hebben diverse apparaten waaruit u kunt kiezen. Eén van de merken willen we in dit artikel graag toelichten en dat is Pelgrim. Deze apparaten zijn namelijk mooi qua design, ze zijn energievriendelijk en bovendien gemakkelijk schoon te maken en te houden. Hierdoor heeft u nog langer plezier van uw apparatuur. Naast vlekvrij RVS is vrijwel de gehele Pelgrim Mooi Samen-lijn verkrijgbaar in karakteristiek matzwart.

Slimme keukenapparatuur

Zoals besproken is duurzaamheid een belangrijke trend. Maar het gebruiksgemak is zeker zo belangrijk aan het worden. Apparaten worden steeds slimmer door innovatieve bedieningsmogelijkheden en functies. Voorgeprogrammeerde recepten, een 3 in 1 oven die kan stomen, bakken en opwarmen, een geïntegreerd afzuigsysteem in uw inductiekookplaat of een koelkast met AdaptCool; een koelkast die uw gebruiksritme herkent en zijn temperatuur hierop inregelt, zijn mooie voorbeelden van slimmigheden in keukenapparaten. Dit vergemakkelijkt het koken en dat is wel zo prettig. Loop eens binnen, we informeren u graag.

Goede ventilatie en gezonde lucht in de keuken

Goede ventilatie en gezonde lucht in de keuken

Slechte ventilatie zorgt voor ongezonde lucht in uw huis en dus ook in uw keuken. Deze ongezonde lucht kan klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, slaapproblemen, vermoeidheid, allergische reacties en longklachten! Men heeft vaak de neiging om het huis volledig af te sluiten om de kou buiten te laten. Maar een goed geïsoleerde woning heeft een optimale ventilatie nodig. Immers wordt een huis sneller warm als er goed wordt geventileerd. Er komt in de keuken fijnstof vrij tijdens het koken. Deze fijnstof is slecht voor uw gezondheid en daarom is het van belang om hier aandacht aan te schenken. Maak vooraf de juiste keuze en vraag naar de afzuigsystemen en -kappen van Pelgrim, die niet alleen het vet filteren, maar ook fijnstoffen en de keuken opfrissen.

Finishing touch van de keuken

Ten slotte maakt de finishing touch, zoals afwerking, accessoires en kleur uw keuken helemaal af. Bij het ontwerp wordt met alles rekening gehouden. Een open keuken die direct toegang geeft tot de woonkamer moet dan ook passen bij de inrichting van uw woonkamer. Hier wordt bij ons extra aandacht aan geschonken.

Finishing touch van de keuken

Laat uw keuken ontwerpen